اخبار و مقالات

آب بازیافتی

آب بازیافتی

 جهت ثبت سفارش با ما در تماس باشید 09146484992

آب بازیافتی

آب بازیافتی یا آب اصلاح‌شده همان آب مضر یا فاضلاب می‌باشد که تحت عمل قرار گرفته و مواد جامد و ناخالصی ‌های آن حذف شده‌ است و در آبیاری محوطه‌ ها مورد استفاده قرار گرفته است. هدف از این کار بازسازی منابع زیر زمینی آب، رفع نیاز های آبی در صنعت و اقتصاد و هم چنین برای آشامیدن می‌ باشد. هدف از این فرایندها، پایداری و حفاظت از آب به‌جای آب‌ های تصفیه شده استفاده شده سطح رودخانه‌ ها و اقیانوس‌ ها می‌باشد.

در برخی موارد، آب بازیافتی قابل استفاده در افزایش جریان آب به نفع اکوسیستم و بهبود زیبایی‌شناسی می‌باشد. یک نمونه از این موارد در امتداد نهر Calera در شهر Pacifica در کالیفرنیا می‌باشد. تعریف آب بازیافتی با توجه به چیزی که Levine و Asano گفته‌ اند بدین قرار می‌باشد: محصول نهایی احیای آب فاضلاب که مطابق با نیازهای کیفیت آب برای مواد مخرب محیط زیست، مواد معلق و پاتوژن می‌باشد. به سادگی می‌توان اظهار داشت که آب اصلاح‌ شده آبی می‌باشد که قبل از بازگشت به چرخه طبیعی آب در طبیعت بیش از یک بار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

"</p

حداکثر بازیافت آب

تکنیک‌ های متفاوتی به منظور تعیین حداکثر بازیافت آب وجود دارند که توسط پژوهش گران توسعه یافته‌ اند. تجزیه اضطراری آب یکی از استراتژی‌ هایی می‌ باشد که برای حداکثر استفاده مجدد/احیا/بازیابی آب استفاده می‌گردد. این تکنیک‌ ها به مصرف‌ کننده کمک می‌کنند که حداقل استفاده از آب شیرین را در نظر بگیرد. در عوض استفاده از آب فاضلاب را هدف قرار دهد. هم چنین به طرح شبکه‌ ای به منظور دستیابی به هدف نیز کمک می‌کند. این باعث ایجاد معیاری برای مصرف‌ کنندگان به منظور بهبود سیستم‌ های آب آن‌ ها می‌ شود.

مزایای آب بازیافتی

  •  آب اصلاح‌شده با نرخ ارزان‌ تری به شهروندان به منظور تشویق برای استفاده از آن فروخته می‌شود.
  • استفاده از آب اصلاح‌ شده برای اهداف غیر شرب از آنجایی‌که آب شرب کمتری برای اهداف غیرشرب استفاده می‌شود، باعث ذخیره آب شرب برای نوشیدن می‌شود.
  • گاهی شامل سطوح بالاتری از مواد مغذی مانند نیتروژن، فسفر و اکسیژن می‌شوند که ممکن است به حاصلخیزی باغ‌ها و کشاورزی هنگامی‌که برای آبیاری استفاده می‌شوند کمک کنند. استفاده از احیای آب باعث کاهش فرستاده شدن آلودگی به محیط زیست می‌شود.
  • باعث بهبود تالاب‌ها می‌ شود که برای حیات وحش آن اکوسیستم مفید می‌ باشد. هم چنین احتمال خشک‌ سالی را به دلیل این که بازیافت آب، مصرف آب شیرین از منابع زیرزمینی را کاهش می‌دهد، کم می‌کند. به عنوان مثال، کارخانه کنترل آلودگی آب سن خوزه سانتا برنامه بازیافتی‌ ای به منظور حفظ مرداب‌ های آب شور طبیعی منطقه خلیج سان‌ فرانسیسکو، ایجاد کرد.

"</p

روش های بازیافت آب و فاضلاب و کاربرد آن

در طی فرآیند های استفاده مجدد از آب (که معمولاً به عنوان بازیافت آب یا احیای آب نیز شناخته می شود) آب را از منابع مختلف بازیابی می کند. سپس آن را برای هدف های مفیدی مانند کشاورزی و آبیاری، تامین آب آشامیدنی، پر کردن آب های زیر زمینی، فرآیند های صنعتی و احیای محیط زیست تصفیه می کند و مجدداً از آن استفاده می کنند. بازیافت آب می تواند جایگزین هایی برای منابع آب موجود باشد و برای افزایش امنیت، پایداری و انعطاف پذیری آب مورد استفاده قرار گیرد.

بازیافت آب از فاضلاب

منابع آب برای استفاده مجدد و بازیافت بالقوه می تواند شامل فاضلاب شهری، فرآیند صنعت و آب خنک کننده، طوفان، رواناب کشاورزی باشد. این منابع آب به اندازه کافی تصفیه می شوند تا “مشخصات مناسب برای هدف” را برای استفاده بعدی برآورده کنند. مشخصات مناسب برای هدف الزامات تصفیه برای رساندن آب از یک منبع خاص به کیفیت مورد نیاز برای اطمینان از سلامت عمومی، حفاظت از محیط زیست، یا نیاز های خاص کاربر است.

به عنوان مثال، آب بازیافت شده برای آبیاری محصول های کشاورزی باید دارای مقدار کافی باشد. کیفیت کافی برای جلوگیری از آسیب به گیاهان و خاک، حفظ ایمنی مواد غذایی و حفاظت از سلامت کارگران مزرعه در مصارفی که در معرض انسان قرار دارد، ممکن است آب نیاز به تصفیه بیشتری داشته باشد.

"</p

کاربردهای آب بازیافتی

آب های بازیافت شده طبیعتا کاربردهای زیادی دارند. ما جدولی از این کاربردها را در زیر آورده ایم:

کاربرد ها

آبیاری برای کشاورزی
آبیاری برای محوطه سازی مانند پارک ها، حق تقدم و زمین های گلف
تامین آب شهری
فرآیند آب برای نیروگاه ها، پالایشگاه ها، آسیاب ها و کارخانه ها
مصارف داخلی مانند شستشوی توالت
کنترل گرد و غبار یا پاک سازی سطح جاده ها، محل های ساخت و ساز و سایر مناطق تردد شده
اختلاط بتن و سایر فرآیندهای ساخت و ساز
تامین دریاچه های مصنوعی و سفره های زیرزمینی یا ساحلی
احیای محیط زیست

آیا استفاده از بازیافت آب روشی مطمئن است؟

بازیافت، فاضلاب تصفیه شده ای می باشد که متناسب با مورد استفاده به استاندارد خاصی رسیده است. در برخی موارد این آب شامل رواناب های تصفیه شده نیز می باشد. یکی از نکات مهم در رابطه با استفاده مجدد از بازیافت آب، استفاده از لوله کش های با تجربه و حرفه ای می باشد. لوله کشی خطوط مربوط به بازیافت باید به دقت صورت گیرد. در صورت اتصال این سیستم به شبکه آب آشامیدنی مشکلات بهداشتی و سلامتی جدی می‌تواند رخ دهد.

یکی از ساده ترین روش های جلوگیری از بروز این اشتباه استفاده از رنگ منحصر به فردی برای لوله کشی خطوط مربوط به این سیستم است. این کار موجب اطمینان از عدم اتصال تصادفی بازیافت به سیستم آب شرب می شود. در مواردی که آب خاکستری برای مصارف غیرشرب تصفیه می شود، مانند شستشو و آبیاری محصولات کشاورزی، استفاده از علایم هشدار دهنده مناسب برای با خبر کردن افراد و یاد آوری مداوم این مطلب به خود مهم می باشد.

"</p

 

چگونگی اطمینان از موفق بودن عملیات آب بازیافتی

محلی که دارای 2 منبع تامین کننده آب (آب شرب و بازیافت آب) است، می تواند از دو ابزار کنترلی (کنتور) برای اندازه گیری آب مصرفی استفاده کند. با استفاده از یک رنگ منحصر به فرد می توان به سادگی شبکه آب بازیافت شده را متمایز نمود. و از همه مهم تر اطمینان از عدم اتصال این سیستم با شبکه آب آشامیدنی می باشد. هم چنین می توان برای اطمینان بیشتر، شیر های استفاده برای دسترسی به آب بازیافتی را نیز به رنگ خاصی درآورده تا از مصرف نادرست آن جلوگیری شود.

ما چطور می توانیم کمک کنیم؟

  • اطمینان از مصرف آب های بازیافت شده برای موارد ذکر شده
  • برداشتن سرشیرهای بازیافت آب برای اطمینان از عدم دسترسی افراد متفرقه و نا آگاه به ویژه کودکان
  • انجام بازرسی ها دوره ای و منظم برای زیر نظر داشتن سلامت و عملکرد مجموعه
  • بررسی خطوط لوله کشی آب بازیافت شده پیش از آغاز به کار سیستم برای اطمینان از عدم اتصال به خطوط آب شرب
  • آگاه سازی دیگر افرادی که امکان دسترسی و استفاده از این آب را دارند
  • متمایز نمودن شیر های مربوط به آب های بازیافت شده
  • اطمینان از نصب تابلوهای هشدار دهنده در مناطق مورد نیاز

"</p

بازیافت آب در ایران

روش های الهام یافته از طبیعت امنیت آب در جهت افزایش موجودیت آب را بهبود بخشیده است. و به طور کلی مزیت های اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی را به دنبال خواهد داشت. سیلاب ها،‌خشکسالی ها و آلودگی های آب در نتیجه تخریب و فرسایش پوشش گیاهی، خاک و رودخانه ها و دریاچه ها رخ می دهد.

اگر از اکوسیستم ها غافل شویم دسترسی به آب پایدار جهت بقا دشوار خواهد بود. کارکردن با طبیعت، مدیریت منابع آب را بهبود می بخشد و زمینه ایجاد امنیت آبی را برای همه فراهم می کند. راهکار های مبتنی بر طبیعت قادر است هدف ششم از هدف های توسعه پایدار سازمان ملل یعنی اطمینان از دسترسی به مدیریت آب و بهداشت پایدار برای همه را محقق کند.

راهکار های طبیعی و سازگار با کم آبی

یکی از روش های طبیعی و سازگار با کم آبی در قرن جدید، بازگشت دوباره آب مصرفی به طبیعت و استفاده مجدد از آن است. که در راستای دستیابی به اهداف توسعه پایدار نیز خواهد بود. در دنیا حدود 20 درصد فاضلاب ها تصفیه شده و دوباره به چرخه مصرف برمی گردد. به عبارتی دیگر هشتاد درصد از فاضلاب تولیدی جامعه انسانی بدون هیچ گونه تصفیه ای وارد محیط زیست می گردد. که در جهت حصول چرخه مجدد آب در طبیعت و بهره برداری از آب های بازیافتی و پساب ها،‌ توسعه ایجاد تاسیسات جمع آوری و تصفیه فاضلاب و بازگشت دوباره آب به طبیعت از کارهای ضروری خواهد بود.

بازگشت به لیست