دستگاه تصفیه آب چیست؟
در این مقاله برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دستگاه تصفیه آب چیست خواهیم پرداخت. به سیستم هایی گفته می شود که با بهره گیری از بهترین روش های تصفیه، به جدا سازی ذرات معلق، آلودگی ها و آلاینده های شیمیایی می پردازد. در حقیقت به هر نوع سیستمی که هر مقدار از این ذرات و آلودگی های موجود در آب را حدف کند، دستگاه تـصفیه آب می گویند.
این دستگاه، تقریبا نود درصد آلودگی های آب اعم از میکروب ها، رسوب، انواع پاتوژن ها، کلر و مواد معدنی را از بین می برد. و در نهایت آب سالمی که برای نوشیدن ضرری ندارد. آماده استفاده می شود. عمل تصفیه آب، بوسیله سیستم های کوچک خانگی و همچنین سیستم هایی با ابعاد بزرگ تر مانند دستگاه های صنعتی و تصفیه خانه های آب شهری، انجام می شود. اگر اطلاعات کاملی در حوزه تصـفیه آب ندارید.
اجزای تشکیل دهنده دستگاه تصفیه آب
دستگاه آب تصفیه آب در تبریز و نیمه صنعتی از قطعات و بخش هایی تشکیل شده اند که هر یک وظیفه خاص به خود را دارند. هر یک از قسمت ها باید وظیفه ی خود را به درستی ایفا نماید تا دستگاه به درستی عمل کند. در ادامه به معرفی اجزای تشکیل دهنده دستگاه تصفیه آب و شرح وظایف آن ها خواهیم پرداختیم.
اجزای تشکیل دهنده و قطعات دستگاه تصفیه آب چیست
پایه یا شاسی دستگاه تصفیه آب
تمامی قطعات دستگاه بر روی پایه یا شاسی قرار می گیرند. ولی ممکن است بعضی دستگاه ها بدون پایه باشند.
انواع پایه و شاسی تصفیه آب خانگی
- مخزن ذخیره آب تصفیه شده
- مخزن جهت نگهداری آب تصفیه شده در کنار دستگاه تصفیه آب قرار می گیرد.
انـواع مخزن ذخیره تصفیه آب
- شیر برداشت تصفیه آب
- آب تصفیه شده توسط دستگاه از طریق شیر برداشت ظرفشویی مخصوص مورد استفاده قرار می گیرد.
انواع شیر برداشت تصفیه آب
- بست فاضلاب
- از این قطعه جهت فیکس کردن شلنگ خروجی و هدایت پساب به فاضلاب به کار می رود.
بست فاضلاب دستگاه تصفیه آب
- هوزینگ دستگاه تصفیه آب
- هوزینگ ها محل قرارگیری فیلترهای پیش تصفیه هستند که به صورت شفاف یا مات ارائه می گردد.
انواع هوزینگ دستگاه تصفیه آب چیست
- اتصالات تصفیه آب
- اتصالات موجب برقراری ارتباط میان بخش ها و قطعات گوناگون دستگاه می شود.
انواع اتصالات در دستگاه تصفیه آب
- سوییچ فشار پایین
این قطعه جهت کنترل جریان آب ورودی به دستگاه و خاموش کردن آن به هنگام قطع آب شهری به کار گرفته شده است.
- سوییچ فشار بالا
این قطعه میزان آب تصفیه شده را تنظیم و پس از تولید آب کافی دستگاه را خاموش می نماید.
- شیر برقی تصفیه آب
این برای باز کردن جریان آب به هنگام روشن بودن دستگاه و مسدود کردن جریان آب شهری در زمان خاموش شدن دستگاه استفاده می شود.
- آداپتور
از آداپتورها برای ایجاد و تبدیل جریان برق متناوب با ولتاژ ۲۲۰ ولت به جریان برق مستقیم با ولتاژ ۲۴، ۳۲، ۳۶ و ۴۸ کاربرد دارد.
- پمپ تصفیه آب
پمپ ها در تصفیه آب خانگی، صنعتی و نیمه صنعتی وظیفه تامین فشار لازم برای ممبران به منظور ایجاد فرآیند اسمز معکوس را دارند.
- قطعه محدودکننده فاضلاب
این قطعه موجب کاهش میزان جریان خروجی پساب می گردد که انواع گوناگونی نیز دارد.
کاربرد دستگاه تصفیه آب چیست
دستگاه های تصفیه آب در ابعاد و اشکال مختلف و متفاوتی تولید و عرضه می گردد. این دستگاه ها علاوه بر حذف همه ناخالصی های موجود در آب بوسیله فیلتر های تصفیه، کلیه مواد معدنی و مفید را از آب حذف می نمایند.
این کار به دو روش انجام می گیرد:
- روش اسمز معکوس Reverse Osmosis: اسمز معکوس شبیه به یک فیلتر عمل می نماید. به این صورت که به جای استفاده از محیطی برای جذب آلودگی، کلیه ی ذرات آب را بوسیله یک غشای نیمه تراوا (بوسیله فیلتر ممبران “membrane” به معنای “غشاء”) حذف می نماید.
- روش تقطیر: در روش تقطیر، آب را به نقطه جوش می رسانند تا آب تبخیر شود سپس بخار حاصل از تبخیر را حبس می نمایند. بخار حاصل شده، به عنوان آب تصفیه شده و خالص، نگهداری می گردد.
حال با نوشیدن آب عاری از مواد معدنی چه اتفاقی خواهد افتاد؟
اول اینکه این گونه آب ها اسیدتر هستند و در صورت مصرف ماده اسیدی، بدن شما مجبور می شود. که از مواد معدنی موجود در دندان و استخوان های شما تغذیه نماید. تا حوزه تشکیل بی کربنات فراهم گردد و این اسید در درون بدن خنثی شود. زمانی که مایعات اسیدی موجود در بدن شما به نسبت مایعات قلیایی بیشتر باشد، رادیکال های آزاد بیشتر ی تولید می گردند که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهند به این دلیل که سلول های سرطانی در محیط های اسیدی تر تولید و رشد پیدا می کنند.
نحوه کار دستگاه تصفـیه آب
عنصر آب به علت داشتن ساختار مولکولی به هنگام گردش و چرخش در طبیعت (چرخه آب) بسیار از مواد مضر را در خود حل می نماید. زمانی که آب وارد سیستم های تـصفیه آب شهری می گردند. قسمت عظیمی از این آلودگی ها و ناخالصی ها از آب حذف می شود. ولی کلیه ی این مواد از آب حذف نشده و در طول مسیر خود به دلایل گوناگون از جمله سیستم های لوله کشی قدیمی و زنگ زده مقداری ناخالصی به خود جذب می نماید. جهت رفع این آلودگی ها که گاهی خاصیت اسیدی آب را افزایش میدهند بایستی از دستگاه های آب شیرین کن استفاده نمود. دستگاه های آب شیرین کن انواع گوناگونی با کاربردهای متفاوت دارند که معمول ترین آن ها دستگاه تصفیه آب در تبریز است.
انواع دستگاه تصفیه آب خانگی چیست؟
دستگاه تصفـیه آب در تبریز دارای انواع گوناگونی است که هر یک کاربرد متفاوتی دارند. در حقیقت عملکرد بعضی از آنها پیچیده و بعضی دیگر ساده و آسان است. دستگاه آب شیرین کن خانگی به انواع زیر تقسیم می گردد:
- دستگاه زیر سینکی
- دستگاه تصفیه آب در تبریز رومیزی یا کلمنی
- تصفیه آب سرشیری
- دستگاه ورودی آب ساختمان یا دستگاه پیش تصفیه
- دستگاه آب شیرین کن سه مرحله ای
- تصفیه آب خانگی اسمز معکوس RO